Ani proces v kauze brutálnej vraždy sa z dôvodu úmrtia sudcu nekonal

23.04.2012 Bratislava

Bratislava 23. apríla (TASR) - Proces v kauze brutálnej vraždy z roku 2005 v bratislavskej Petržalke, z ktorej je obžalovaný Martin J., sa nemohol dnes uskutočniť, a to z dôvodu úmrtia prísediaceho člena trojčlenného senátu.

Nový termín pojednávania a postup v tejto kauze bude známy až po dohode procesných strán. Podobne sa dnes nemohol uskutočniť pred týmto senátom nižšieho súdu proces v inej kauze - prípade prepadu herne v Stupave a vraždy spolumajiteľa zariadenia, kde zase figurujú iní traja obžalovaní.

Podľa obžaloby mal Martin J. spolu so svojím otcom napadnúť vo februári 2005 v bratislavskej Petržalke muža, ktorý na následky ťažkých zranení na mieste zomrel. "Podľa obžaloby M. J. spoločne so svojím otcom po predchádzajúcej hádke napadol 13. februára 2005 poškodeného M. H., udierali ho päsťami, kopali ho a búchali mu hlavu o zľadovatenú zem, čím mu spôsobili zranenia, na následky ktorých na mieste zomrel," uviedol ešte v roku 2009 pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

V inej kauze Martina J. odsúdil ten istý nižší súd v roku 2010 za ublíženie na zdraví na trest odňatia slobody na dva roky s podmienečným odkladom na päť rokov. Martin J. mal vo februári 2003 po konflikte v bare udrieť poškodeného muža skleneným pohárom a pripravil ho o oko. Tieto dva prípady pojednával OS Bratislava I pôvodne v jednom konaní. Niekoľko svedkov sa však v prípade vraždy na proces pravidelne nedostavovalo a predseda senátu im udeľoval pokuty. Potom prípad vraždy vylúčil súd na samostatné konanie.

Otec obžalovaného medzičasom zomrel, preto voči nemu trestné stíhanie v prípade vraždy zastavili. Martin J. pred súdom odmietol vypovedať, pridržiaval sa svojej výpovede z prípravného konania. Skutky, ktoré mu polícia a prokuratúra kladú za vinu, odmietal a cíti sa nevinný. Podľa informácií televízie Markíza mal mať zosnulý otec úzke kontakty s bratislavským podsvetím.
 

Vyberte región